Συνάντηση ΕΕΤΕΜ με το Δήμαρχο Ρεθύμνου


Την ερχόμενη Πέμπτη στις στις μία το μεσημέρι έχουμε συνάντηση με το Δήμαρχο Ρεθύμνου στο Δημαρχείο για το θέμα της υπογραφής των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που έχει προκύψει μετά την τελευταία απόφαση του ΣΤΕ. 

Όπως γνωρίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα η Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Ρεθύμνου δεν προχωράει τα τοπογραφικά διαγράμματα του έχουμε καταθέσει επικαλούμενη προφορική εντολή που έχει πάρει χωρίς να έχουμε διευκρινίσει ακόμη από που έχει δοθεί.
Την προηγούμενη Τετάρτη πήγαμε στην Υ.ΔΟΜ ζητήσαμε διευκρινήσεις και υποβάλαμε το Γνωμοδοτικό Σημείωμα που έχουμε πάρει από καθηγητή Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ακολούθησε συζήτηση με υπαλλήλους στο τμήμα μελετών.
Το ΤΕΕ προφανώς για να δημιουργήσει κλίμα εις βάρος μας όπως θα έχετε δει στις εφημερίδες της περασμένης Παρασκευής έβγαλε μια άθλια ανακοίνωση που μιλάει για φραστικές επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε υπαλλήλους της υπηρεσίας.
Την ίδια μέρα πήρα τηλέφωνο στον Ρ/Σ 980 ο οποίος την μετέδωσε λέγοντας ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά που περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΤΕΕ και ότι επικοινώνησαν μαζί μας υπάλληλοι της υπηρεσίας και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ενώ και τη Δευτέρα στην ίδια εκπομπή σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Στέλιο Ξεζωνάκη είπα τα ίδια πράγματα και εξήγησα ότι σύμφωνα με το Γνωμοδοτικό Σημείωμα που έχουμε πάρει δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την υπογραφή τοπογραφικών διαγραμμάτων και θα πρέπει να γίνεται ότι γινόταν μέχρι σήμερα έως ότου εκδοθούν τα σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα. Συνημμένο είναι το δελτίο τύπου που στείλαμε στις εφημερίδες.
Η συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη με το Δήμαρχο είναι πολύ κρίσιμη και για αυτό θα πρέπει να είμαστε παρόντες όσοι περισσότεροι  γίνεται για να στηρίξουμε την άποψή μας ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα στο θέμα των υπογραφών των συναδέλφων μας.