Συνάντηση με Γαβρόγλου


Σήμερα 22-5-2019 έγινε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) στο Ηράκλειο παρουσία του υπουργού  Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το τμήμα Ρεθύμνου της ΕΕΤΕΜ ο πρόεδρος Γιώργης Αγγελογιαννάκης με τον Αντιπρόεδρο Παύλο Κουρκουλό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μαζί με τον πρόεδρο και μέλη του τμήματος Ηρακλείου της ΕΕΤΕΜ είχαμε συνάντηση με τον κύριο Γαβρόγλου όπου του θέσαμε επιτακτικά το θέμα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους μηχανικούς ΤΕΙ.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας αρνήθηκε να απαντήσει πότε και αν θα εκδοθούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Μας ενημέρωσε ότι εντός δεκαπέντε ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα διάταξη που θα προβλέπει πως θα γίνεται η εξομοίωση των πτυχίων των μηχανικών ΤΕΙ με τους μηχανικούς πενταετούς φοίτησης απαντώντας έμμεσα στο ερώτημα. Είπε ότι επιτροπή θα κρίνει ποια μαθήματα θα πρέπει να πάρουμε ακόμη, ότι η φοίτηση δεν θα είναι υποχρεωτική ενώ είπε ακόμη ότι δεν θα αναγνωριστούν τυχόν υπάρχοντες μεταπτυχιακοί τίτλοι. Αυτό που δεν είπε είναι πως θα τον αφήσουν να προχωρήσει σε αυτήν την ρύθμιση αυτοί που αντιδρούν στην έκδοση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων είχε διάθεση να εκδώσει στο παρελθόν όπως μας είχε υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι πάλι στο ΤΕΙ Κρήτης τα οποία ποτέ δεν είδαμε.

Απαιτούνται συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις από την πλευρά της ΕΕΤΕΜ για να αναγκαστούν να αλλάξουν τακτική οι εκάστοτε κυβερνόντες και να σταματήσει η ομηρία που υφίσταται ο χώρος τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.