Συνάντηση Δ.Ε. ΕΕΤΕΜ με το βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου


Η Δ.Ε. του ΝΤ Ρεθύμνου της ΕΕΤΕΜ συναντήθηκε χθες 30/1/2017 με το Βουλευτή τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι συνέπειες των δυο πρόσφατων αποφάσεων του ΣΤΕ που αφορούν την ακύρωση των ορίων 28 και 39 οικισμών στο νομό Ρεθύμνου μετά από προσφυγή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου. Η ακύρωση αφορά την αναδρομική δημοσίευση χαρτών με τα όρια των οικισμών το 2009 από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης που έγινε με νομοθετική πρόβλεψη.
Για τους 28 οικισμούς υπήρχε μόνο καθορισμός, δεν υπήρξε καμιά επέκταση, “το λάθος” ήταν ότι ο νόμος δεν προέβλεπε αρχικά τη δημοσίευση των διαγραμμάτων, ενώ για τους 39 οικισμούς εκτός από τον καθορισμό οι χάρτες του οποίου είχαν δημοσιευτεί, είχε γίνει και επέκταση στη ζώνη των 800 μέτρων ενώ είχαν εξαιρεθεί οι περιοχές που προβλέπονταν από το Προεδρικό Διάταγμα.
Στον κ. Κεγκέρογλου τονίστηκε ότι η πολιτεία οφείλει άμεσα να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για το οποίο οι πολίτες δεν έχουν καμιά ευθύνη και ότι η Π.Ε. Ρεθύμνου δεν μπορεί να μείνει χωρίς όρια οικισμών.
Στο βουλευτή τέθηκε ακόμα το θέμα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και την αδιαφορία της πολιτείας για την επίλυσή του. Πήρε την πρόσφατη απόφαση του τριμελούς συμβουλίου του ΣΤΕ η οποία εκδόθηκε με δική μας πρωτοβουλία η οποία μας δικαιώνει.
Και στα δυο θέματα που του θέσαμε μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει επερώτηση στη Βουλή και θα προσπαθήσει για την δίκαιη επίλυσή τους.
P_20170130_145640